Rapport från en magisk sommar

Detta brev skrivs när vi är på väg mot Umeå och Gräsmyrs loge där vi spelar ikväll. Vi var där ifjol och fick mersmak. På lördag styr vi mot en annan härlig plats, Boden och Björknäsparken. Vilket mottagande ifjol! Vi hoppas på samma härliga stämning i år från publik och personal.

Först vill vi förstås tacka alla er som röstat och stöttat oss när det gäller Årets Dansband, som vi fick den stora glädjen att ta emot i söndags ur Tony Irvings och Cecilia Ehrlings händer.
Vi tar inget för givet! Streaplers och Elisas är duktiga band (Streaplers har ju varit våra barndomsidoler) och att vi för sjätte gången blir Årets Dansband är ett kvitto på att ni gillar det vi gör, så än en gång ett stort tack och kram – vi är glada, stolta och rörda!

Guldklaven

Helgens turné började i Norge med kanonspelningar i Sel och Skotterud. Tusentals och åter tusentals norrmän som verkligen ger allt. De sjunger med, dansar och njuter, helt fantastiskt. I Sel sätts ett enormt cirkustält upp, och en maffig scen som gör vårt scenljus rätta. Då är det skoj att vara speleman.

Sel

Sel

Skotterud

Skotterud

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen åkte vi till värmländska Forshaga där det inte varit dans i parken på länge. Nervöst för hur det skulle bli.
Men vi oroade oss i onödan. 2 800 personer kom till parken. Det var som på 70-talet med alla åldrar som verkligen lyfte lördagskvällen. De sålde slut på allt och det var knappt korven räckte till oss.

Forshaga

Forshaga

Forshaga

Forshaga

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndag var det Guldklavengala med fördrink på röda mattan, fantastiska artister och nervös väntan. Extra roligt att vår egen kapellmästare Christer Ericsson fick SKAP-stipendiet (musikorganisationens stora musikpris till välförtjänta kompositörer).
Efter prisutdelningen chans att träffa alla gamla kollegor, bl a Flamingokvintetten. En riktigt kul kväll.

Kul blev det förstås också i Gävle där 1 900 personer dök upp på Ön Hedesunda och underbare arrangören Roger Westblom. Därifrån är förresten livemusiken inspelad som kommer att synas på det program om oss som visas i SVT den 20 augusti i år!
Dagen efter återvände vi till Malung och Dansbandsveckan. Nästan 10 000 personer inne i parken och alla sjöng så taket lyfte, på i princip varje låt. Härligt att se alla människor som njuter. Ni ska veta vad detta betyder för oss.

Malung

Malung

Malung

Malung

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi rullar vidare i den norrländska midnattssolen och önskar er en fortsatt härlig sommar!

Veckobrevet (Publicerad )