Veckobrevet v.28

Tre magiska kvällar!

Vilken sommarhelg vi har haft, det är knappast så vi tror det själva.

Torsdagen innebär alltid lång resa (som startar redan på onsdag kväll) till dansfestivalen i Seljord, men väl framme är det värt varenda mil. Runt 15 000-20 000 människor och ett par av Norges populäraste orkestrar – och så vi! Många svenska arrangörer skulle ha mycket att lära av logistiken och arbetet med den festivalen, helt fantastiskt.

På fredag styrde vi bussen de dryga 40 milen mot klassiska Ekebofestivalen utanför Ängelholm. Här har vi spelat i många många år. I en tid när det inte gick så bra för oss, runt 1979, drog vi en kväll endast 196 personer. Det är klart att sånt gör sig påmint när numera bortgångna chefen för Ekebo, Bertil Jonssons son, berättar att det är publikrekord. Ett helt knökfullt tält med folk från hela sydsverige och Norge som sjunger med och dansar till varenda låt, magiskt är ordet! Och så roligt att träffa Bertils fru Elvy som fortfarande går runt på området och snackar med alla orkestrar, vi är glada för det.

Efter dessa två dagar går det väl knappast att toppa söndagen? Jo, för vi åkte till Kulla Rörum i närheten av Simrishamn på Österlen. Mitt i den vackra bokskogen, i en dalsänka, med en enorm sol och värme, samlades över 2 500 människor. En söndagskväll med så mycket folk är helt otroligt och det blev förstås allsång från start till mål. Jag tror nog att alla vi i orkestern fick ”ståpäls” emellanåt över den underbara stämningen. Ni ska veta att det värmer, fast vissa av oss spelat i så många år!

Hemma igen med några dagars ledighet innan vi åker ut igen med en nytvättad buss och en shop fylld av prylar. Köp nya skivan i vår shop eller varför inte ett par solglasögon! Denna vecka ses vi i Bjurberget, Sel, Skotterud och Forshaga.
Därefter väntar Guldklavengalan i Malung på söndag den 14 juli…

Glöm inte att rösta på oss som Årets Dansband! Du kan rösta fram till söndag kl 21.30, hur många gånger du vill, på 099-321 02 och det kostar 9.90.

Hoppas ni njuter av sommaren lika mycket som vi gör!
Kram från era Trouble boys…
Veckobrevet (Publicerad )