Från söder till norr

I helgen var vi på gala i Eskilstuna. Mycket folk och go stämning. Särskilt kul var det att vi fick motta guldskiva från skivbolaget för över 20 000 sålda ex av vår nya platta Lasse Stefanz julparty, som kom ut för bara några veckor sen.

Plattan kom i fredags etta på den svenska försäljningslistan vilket förstås är otroligt glädjande. Vi petade faktiskt ner Avicii från förstaplatsen och nu har båda våra album som kom 2013 hamnat etta.

På lördag ett kärt återseende hos Torbjörn Håkansson i Kalmar där hela krogen var fylld till brädden av glada besökare som ville dansa och festa bort julmaten.

I veckan ska vi förresten få reda på om vi blivit Grammisnominerade, spännande!

Nu påbörjar vi strax årets sista resa. Och den här gången blir det långt norrut, så pass att vi i bandet tar flyget. På fredag ska vi till Arvidsjaur. Som vi minns det var det runt 40 år sen vi var där, alltså i vår absoluta ungdom. Det var vinter och kallt, och väldigt lite folk.

Nu blir det nog både varmt och mycket folk på Hotell Laponia så jag hoppas att vi ses där, ihop med Thomas Deutgen som är kvällens värd. På lördag styr vi sedan mot Härnösands Arena. Också Härnösand är en vit fläck på vår annars så välfyllda turnékarta, självklart tror vi på många gäster!

Klockan två på lördag natt packar vi så in våra två ton prylar i bussen och åker hemåt, för att summera ett fantastiskt, omtumlande och framgångsrikt år för oss i Lasse Stefanz. Förstås ingenting utan er alla goa fans!

Vi hittade ett underbart klipp på SVTs öppna arkiv. Gå in efter exakt 13 minuter så får ni se Lasse Stefanz TV-debut, den 2 april 1982 i klassiska Nygammalt. Resten är som bekant historia.

nygammalt

Veckobrevet (Publicerad )