Gunnar Nilsson – trummor

gunnar-bild

Gunnar Nilsson symboliserar den glade värmlänningen som ibland pratar nästan obegripligt om man inte råkar vara född i Hagfors. Ständigt med ett leende på läpparna lever han sin dröm, som trumslagare i Lasse Stefanz sedan 2007. Gunnar har haft ett liv där musiken ständigt varit närvarande. Hans första band var den religiösa gruppen Sunnemokvintetten, sen blev det Mallas mä Mari (som 11-åring), Leif Linds och Hulphers. Han fortsatte med Tommy Bergs och Nick Borgens som la ner i början av 2000-talet. Plötsligt fick Gunnar skaffa ett ”riktigt” jobb.
– Jag började bära ut vitvaror och började känna mig färdig med musiken. Turnéerna tar på krafterna och har man yngre barn tar ju det tid. Jag trivdes på vitvarubutiken och tänkte nog inte nåt annat.
Förrän i november 2006 när han på omvägar fick höra att Lasse Stefanz sökte ny trumslagare. Han tog mod till sig och ringde kapellmästare Ericsson och fick komma på provspelning.
En kväll i Lönsboda i Småland provspelade han, ihop med ett femtontal andra, för sina barndomsidoler. Det var mer än nervöst och han hörde inget förrän efter nån månad när Christer ringde och frågade om han kunde vikariera en helg.
Raskt pluggades 80 låtar in och spelningen gick bra. Så bra att Christer efteråt erbjöd honom jobbet.
– Jag fattade ingenting. Ringde hem till farsan och grät och han grät. Stefanz har ju varit hans stora idoler hela livet och så ska farsans pöjk börja med det bandet. Det bara gick inte att ta in.
Men Gunnar tog in, bytte kylskåp mot trumstockar och är nu en i bandet.

På fritiden kopplar han av hemma i Alingsås utanför Göteborg. Hundarna Fimpen och Walle tar mycket tid och så barnen Tim och Hampus, som fått faderns musikaliska gener. Båda spelar i dansband och sonen Tim dessutom trummor. Gunnar Nilsson är stolt och ödmjuk över sitt arbete och sammanfattar gärna:
– Under dom här åren har jag fått vara med om så mycket. Vunnit Grammisar och Guldklavar, spelat i Melodifestivalen och i flera stora tv-program. På väggarna hemma hänger över 25 guld- och platinaskivor. Det är helt otroligt, och vilka gubbar det är att jobba med. Levande legender.


<<< Tillbaka