Joacim Svensson, klaviatur och saxofon

joacim-bild

Han är musikaliskt skolad sen barnsben i Bjuvs musikkår. Sen väntade lumpen för Joacim som givetvis hamnade i musikplutonen i Strängnäs där han spelade klarinett och lyra.

Sen blev det dansband för hela slanten, Bo-Lennarts var starten 1987 och sedan har det rullat på.
Cosmix, Bodil Hovenlids och Ingvar Fasths för att nämna några exempel. I mitten av 2000-talet blev det Hedins och därefter Claes Lövgrens under fem år. 2011 la han saxofonen åt sidan för att ha ett mer ”normalt” liv, med jobb på veckorna och lediga helger.

– Jag är utbildad bygg- och anläggningsingenjör och har haft sporadiska inhopp under hela musikkarriären. Skönt att få en paus från musiken och jag fick ett bra jobb på PEAB med goda framtidsutsikter.

Men en vårdag 2012 ringde Christer Ericsson och frågade om han ville börja i Lasse Stefanz. Då ändrades allt för Joacim.

– Det var väldigt hedrande. Visst kom turnésuget fram när han ringde. Bandet är ju väldigt bra och det är alltid nya saker på gång, egentligen var det inte så mycket att fundera över. Också jag har träffat bandet vid flera tillfällen, på dansgalor och i andra sammanhang. Att få spela med dom är fantastiskt utvecklande och kul.
Nu har också Joacim smält in i bandet, infört klarinett för första gången i bandets historia och hjälper till att styra bussen.

På fritiden blir det hus och trädgårdsarbete som dominerar, men ändå lite mer musik.
– Jag och min gamla saxofonkvartett träffas ibland och spelar gamla saxgodingar. Det är väldigt roligt.


<<< Tillbaka