Jonas Rignell, klaviatur, gitarr, dragspel och sång

jonas-bild

Jonas Rignell är en äkta speleman. Han började redan i slutet av 70-talet spela i sin pappas band, Gert Rignells. Sen har han varit genren och musiken trogen genom åren. Spelat i hobbyband och deltidsband varvat med jobbet hemma på bondgården och i musikaffär. Elmelids har levererat ljudprylar och instrument till Lasse Stefanz i över 15 år och han känner ”pojkarna” väl. Vid nåt tillfälle har han hoppat in och vikarierat men har väl inte haft några andra tankar kring bandet än så.
– Jag och min kollega satt på en lunchrast senhösten 2010 och pratade om Lasse Stefanz och den nya ljudanläggningen vi hjälpt dom med. När jag sätter mig i bilen och ska köra tillbaka till jobbet ringer Christer och frågar om när jag kan börja. Jag ber honom sluta skämta men när jag förstår att han menar allvar svalde jag flera gånger. Men det var inget att tveka på.
Och Jonas fick ingen direkt mjukstart. Anders Pettersson skulle sluta och ringde också honom och bad att Jonas skulle börja tidigare, första giget var i så fall Melodifestivalen, nåt som Anders gärna ville slippa. Jonas kastades in direkt och hamnade, som första dag på nya jobbet, på Melodifestivalens presskonferens.
– Från början kändes det inte så konstigt eftersom jag träffat grabbarna väldigt mycket, men nu efteråt kan jag verkligen känna att det var en märklig och mäktig upplevelse att som första gig göra Melodifestivalen för flera miljoner tittare.
Direkt efteråt åkte bandet på turné. Jonas fick plugga in 100 låtar och lära sig alla skrivna och oskrivna regler i bussen. Jobbet i musikaffär ligger vilande men gården har han kvar, för idag är Jonas ledig mer än någonsin tidigare.
– Det låter märkligt men så är det att spela med Lasse Stefanz. Ofta är det ju fredagar och lördagar och resten av veckan är man ledig, skönt med en tydlig kontrast att gå hemma på gården med familjen mot tvåtusen galna norrmän som skriker i en ishall.
Jonas Rignell ångrar inte sina många år i olika hobbyband. Idag har han rutin och även erfarenhet att se den andra, slitsamma sidan, som kanske Lasse Stefanz inte behöver uppleva idag.
– Alla band borde få prova på att se hur vi har det. Det är få förunnat men fantastiskt. Och jag är glad att ha varit med om båda sakerna.


<<< Tillbaka