Krogshow

Lasse Stefanz firar sina första ljuva år med unik krogshow!

Efter att ha spelat i över femtio år på svenska dansbanor och under 2018 sålt ut landets alla konserthus är det äntligen premiär för en unik krogshow med Lasse Stefanz i Göteborg. Njut av en specialkomponerad tre rätters middag och lyssna till de bästa låtarna och minnen från de första ljuva åren fram tills idag. Efter 76 varv runt jorden i sin turnébuss är de äntligen framme. På Kajskjul 8.

Boka biljetter:
https://kajskjul8.se/show/lasse-stefanz-exclusive-de-forsta-ljuva-aren/

Välkommen till en musikalisk framgångssaga som började med Lasse Stefanz första framträdande en bingoafton i Ringelund för över femtio år sedan. Slå dig ner och njut av god mat och dryck, så får du svaret varför Lasse Stefanz är Nordens största dansband.

Nu har bandet tagit sin hyllade konserthusföreställning till krogscenen.   Med showen bjuder de på en lång rad av sina mest älskade låtar tillsammans med nostalgiska filmklipp och en odyssé över bandets skiftande klädstil. Har man spelat in 56 originalalbum, belönats med grammisar och många andra utmärkelser så finns det en hel del att berätta.

Det blir en fint komponerad kväll med klassiker och en del oväntade musikval ur en katalog som omfattar närmare 700 låtar inspirerade av country, blues, visor och rimmen i gamla skillingtryck. Mellan låtarna blir det intima samtal tillsammans med radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som har gjort både böcker och tv-program med bandet. Samspelet kryddas med kärlek till publiken och ett sväng som känns i hjärtat.

Boka en exklusiv helkväll som saknar motstycke i svensk dansbandshistoria.

Efter showen drar efterfesten igång med Lasse Stefanz egen karaoke. Stanna kvar och sjung någon av dina favoriter. Vill du ha med något mer än ett härligt minne av kvällen finns också LS-shopen på plats med CD-skivor, T-shirts och mycket annat.


Om Lasse Stefanz

Efter närmare 700 låtar, varav ett fyrtiotal på Svensktoppen är det inte konstigt att Lasse Stefanz är ett av våra mest folkkära band. Idag har de följande starka uppställning:

Olle Jönsson. Bandets självklara frontfigur började med musik som tolvåring och har varit med de första femtio åren. För Olle handlar musik om att beröra. Det måste gå in i hjärtat hos de som lyssnar och dansar.

I slutet av 60-talet kom Christer Ericsson med i bandet. Sedan dess har han spelat gitarr, skrivit många av bandets hits och basat över bandet.

Bandets trummis Gunnar Nilsson kom in när Olle fick problem med sina handleder för tolv år sedan. Han repade snabbt in ett hundratal låtar och är sedan dess bosatt bakom trumsetet.

Jonas Rignell – keyboard, dragspel, gitarr – har varit med sedan 2011. När Lasse Stefanz klev in i musikaffären där han jobbade och frågade om han ville vara med kunde han inte tacka nej. Under första spelningen satt ett par miljoner i publiken. Det började nämligen med Mello.

Anders ”Dallas” Dahlgren debuterade i bandet som basist 2015. Efter att ha följt bandet på håll under flera år kastades han in i hetluften med både skivinspelning och konserthusproduktion.

Henrik Svensson är bandets nyaste medlem och anslöt strax innan jul 2018. Tidigare kapellmästare i annat band och spelar saxofon och klaviatur. För Henrik är det en pojkdröm som har gått i uppfyllelse.


Thomas Deutgen – Dansbandsprofessorn

I dansbandsvärlden är Thomas Deutgen själva navet. Det mesta kretsar kring honom och det som han inte vet om branschen, musiken och artisterna är inte värt att veta. Thomas menar att dansbanden är det mest genuina som Sverige har i musikväg. Han var programledare för radioklassikern ”I afton dans” under flera år, han har drivit en rad danslogar, sänt över 500 program av ”P4 Dans”, lett ”Dansbandskampen” på teve och arrangerat mängder av dansgalor. Idag handlar det om turnéer med olika band, som konferencier och moderator, författarskap och produktion av events och konserter. Just nu med Lasse Stefanz som han har följt i 25 år. Inte undra på att många kallar honom för dansbandsprofessor.Vad vore en krogshow som sammanfattar femtio år utan mat och dryck som slår an tonen för kvällen. Vi kan garantera att du får mersmak när du bokar kvällens meny. Tre rätter väl komponerad av våra kockar och vår nya köksmästare Daniel Littorin.

Förrätt: Rödbetor med chèvrekräm
Kvällens middag inleds med härliga svartvinbärsrostade rödbetor som får sällskap med en chèvrekräm som är smaksatt med dragon. Slutligen adderar vi frisk krasse och rostade pumpa- och solrosfrön.

Varmrätt: Ryggbiff med sötpotatiskaka
En helstekt ryggbiff från Sverige serveras med en pepparsås smaksatt med brandy, en sötpotatiskaka och smörslungade haricots verts. Helheten är fulländad.
Kvällens vegetariska varmrätt är en biff tillagad på tofu, rotfrukter och quinoa allt smaksatt med färska örter. Serveras med samma tillbehör som ovan.

Dessert: Yoghurt- och vaniljpannacotta
Avslutningsvis serveras en yoghurt- och vaniljpannacotta som ackompanjeras av en bärkompott.


Kvällens upplägg ca
18.00 Dörrarna öppnas, menygäster välkomnas
19.00 Showplatsgäster välkomnas
19.15 Förrätt och huvudrätt serveras
19.30 Senast ankomsttid för showplatsgäster
20.30 Akt 1
21.30 Paus – dessert serveras till menygäster
22.00 Akt 2
23.15 Baren är öppen
23.30 Karaoke till Lasse Stefanz-musik


Stora dryckespaketet
Välkomstdrink 1 glas mousserande vin, Imperial Palace
Förrättsvin 1 glas Mineralstein Riesling
Varmrättsvin 2 glas Escapades Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec
Efter maten Avec 4 cl, välj mellan husets whiskey, cognac, Baileys eller Cointreau
Kaffe ingår
Pris 469 kr

Mellanstora paketet
Välkomstdrink 1 glas mousserande vin, Imperial Palace
Förrättsvin 1 glas Mineralstein Riesling
Varmrättsvin 1 glas Escapades Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec
Efter maten Avec 4 cl, välj mellan husets whiskey, cognac, Baileys eller Cointreau
Kaffe ingår
Pris 375 kr

Lilla dryckespaketet
Välkomstdrink 1 glas mousserande vin, Imperial Palace
Förrättsvin 1 glas Minelastein Riesling
Varmrättsvin 1 glas Escapades Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec
Kaffe ingår
Pris 275 kr
Dryckespaket är enbart för menygäster
Garderobsbiljett 25 kr