top of page

2000-TALET

Nedgångar och framgångar

Någon egentlig kris, förutom discotestet, har bandet aldrig haft. De har spelat på och slitit Sverige upp och ner i decennier. Åkt mer buss än någon kan förstå, ätit fler Statoilkorvar än som är hälsosamt och hela tiden strävat framåt. 2004 fick bandet ännu ett genombrott tack vare programmet Från Österlen till Oklahoma i Tv4. Hundratusentals skivor och dvd: filmer såldes och allt såg bra ut.
Men i mitten av 2000-talet fick sångaren Olle Jönsson däremot problem med sina handleder genom en sjukdom. Plötsligt kunde han inte spela trummor längre och nu ställdes Lasse Stefanz på prov. Olle har i alla år suttit bakom sina trummor och varit trygg med det. Han har inte varit någon frontman utan vill vara en i gänget. Lösningen var den enda, att Olle kliver fram och en ny trumslagare anställs. Också det något omvälvande, bandet har inte direkt haft någon hög personalomsättning och nu måste de hitta någon som dels kan bandets spelstil och dels passar in i gemenskapen och förstår glädjen att på söndag morgon vakna upp och inse att det är fortfarande 75 mil kvar till Kristianstad.
Lösningen hette Gunnar Nilsson som haft Lasse Stefanz som sina stora idoler sen barnsben. Samtidigt tvingades Olle släppa trumpinnarna och stå längst fram. De första spelningarna blir fruktansvärt nervösa och han hade ingen aning om var han skulle göra av händerna. Sakta men säkert vande han sig dock med situationen och krisen vändes till något positivt. Olle började trivas ”där framme” och han började hälsa på fansen, skaka hand och låta sig fotograferas. Lasse Stefanz fick här ännu ett genombrott.
Samtidigt började åldern ta ut sin rätt för några av medlemmarna. Keyboardisten Anders Pettersson, som varit svårt sjuk, bestämde sig 2010 för att sluta. Jonas Rignell, som sålt ljudprylar till bandet i flera år, höll på att köra av vägen när han fick erbjudandet och tackade ja. Första giget var Melodifestivalen.

bottom of page